Инфо

3. септембар 2021.3. сеп 2021.
Бета

Бета

Поскупели сви примарни пољопривредни производи

На Продуктној берзи у Новом Саду у првој недељи септембра поскупели су сви примарни пољопривредни производи, а највише соја, скоро 12 одсто, саопштено је данас.

Купопродајни уговори за соју закључивани су у ценовном опсегу од 77 до 80 динара по килограму без пореза на додату вредност (ПДВ).

"Изражена тражња домаћих прерађивача за овом уљарицом, неизвесност око приноса и квалитета новог рода, као и недостатак понуде из прошлогодишњег рода су довели да ова уљарица поскупи за 11,62 одсто у односу на последњу регистровану цену", наводи се у саопштењу.

Пшеница је била најтраженија на берзанском тржишту и цена јој је била виша за три одсто у односу на претходну недељу, а купопродајни уговори су закључени у ценовном опсегу од 24,30 до 25,30 динара по килограму, без ПДВ-а.

Кукуруз је почетком недеље коштао 25,70 динара по килограму без ПДВ-а, док је цена последњег дана износила 26,20 динара без ПДВ-а, што је поскупљење од око 2,7 одсто.

Временски услови су одложили жетву сунцокрета, а сви купопродајни уговори су закључени по јединственој цени од 55,61 динар по килограму без ПДВ, односно 473 евра по тони што је благо поскупљење од 0,23 одсто.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa