Инфо

7. септембар 2021.7. сеп 2021.
Фото Глас Подриња / Презентација апликације "Чувар здравља"

Фото Глас Подриња / Презентација апликације "Чувар здравља"

"Чувар здравља" на услузи грађанима

Завод за јавно здравље Шабац креирао је нову апликацију, прву оваквог типа у региону, под називом „Чувар здравља“ у сарадњи са Министарством здравља Републике Србије, Институтом за јавно здравље Србије др Милан Јовановић – Батут и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу.

Ова апликација намењена је свим грађанима Мачванског округа али је доступна и за информисаност осталог грађанства а има за циљ да на иновативан и јединствен начин информиреше и едукује грађане о темема и ситуацијама које су актуелне попут корона вируса, вакциниције, аеро загађења.

Апликација "Чувар здравља"


Сви подаци битни за грађане Мачванског округа у сваком тренутку биће доступни. Бржи и прецизнији проток информација и услуга од великог је значаја за све суграђане.


„Чувар здравља“ такође омогућава да се на брз начин закаже ПЦР тестирање, информише о вакцинацији, пронађе најближи вакцинални пункт на ком се може извршити имунизација, као и преузимање дигиалног сертификата.

Апликација "Чувар здравља"


Завод за јавно здравље Шабац је акредитована установа за мерење квалитета ваздуха и нивоа аеро загађења и као такав све податке мерења чини доступним помоћу ове апликације. Квалитет ваздуха може се проверити на четири мерне станице у граду – Аутобуска станица, Касарна, Бенска Бара, Ватрогасни дом.

Такође, нуди информације о свим услугама и делатностима које ЗЗЈЗ пружа али има и едукативни карактер. Даје прилику за праћење модерних здравствених трендова и могућност упознавања са ризицима којима су сви угрожени. Истиче важност здраве исхране и бављења спортом.

Апликација "Чувар здравља"


-У години великог јубилеја јако значајна ствар за нашу установу у циљу даље модернизације комуникације са свим нашим корисницима је управо израда апликације. Идеја о развоју ове апликације је информисање грађана у вези корона вируса, вакцинације и свих оних услуга које су људима неопходне приликом путовања или остваривања било ког права – истакао је в.д. директора др Бранко Вујковић.

Фото: Глас Подриња / в.д. директора др Бранко Вујковић


„Чувар здравља“ која је мобилна апликација доступна у овом моменту на Google play и Huawei Store продавницама али ће ускоро постати доступна и Apple корсницима.

-Ослушкивали смо потребе наших корисника тако да је јако важан сегмент наше апликације информисање о аеро загађењу и параметрима квалитета ваздуха. Поред тога имамо и анкете, интерактивне платформе за комуникацију са грађанима, било да је то гласовна претрага или конкретно питање путем е маила – додао је др Вујковић.

Апликација ће имати и другу фазу развоја након које ће постати персонализована за сваког појединца и тако ће моћи да дођу до својих налаза попут лабораторијских анализа.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa