Инфо

11. септембар 2021.11. сеп 2021.
Кабинет начелника МУО: са свечаности поводом обележавања Дана општине Богатић

Кабинет начелника МУО: са свечаности поводом обележавања Дана општине Богатић

Кабинет начелника МУО: Дан општине Богатић

Дан општине Богатић, 10. септембар, свечано је обележен одржавањем академије у сали Културно-образовног центра, у знак сећања на 1381. годину када је Раваничком повељом Кнеза Лазара, Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске државе.

Свечаном догађају присуствовали су бројни гости и сарадници општине, државни секретар Министарства за бригу о породици и демографију, Милка Миловановић Минић, шеф протокола у кабинету министра за бригу о породици и демографију, Ненад Гавриловић, народни посланици у Скупштини Републике Србије, Бобан Бирманчевић и Томислав Јанковић, начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац, представници дипломатског кора, свештенство Српске православне цркве, градоначелници  градова и председници општина, представници градова и општина Шабац, Сремска Митровица, Лозница, Бијељина, Источно Сарајево, Коцељева, Владимирци, Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Пећинци, Ириг, Лепосавић, Медвеђа, представници Министарства унутрашњих послова, Војске Србије, БИА, Савеза проналазача Србије, Задружног савеза Србије, Јавног предузећа "Путеви Србије", Основног суда, Црквене општине, Електро дистрибуције, Пореске управе, Регионалне развојне агенције  Подриња, Погдорине и Рађевине, привредници, представници политичких партија, одборници и већници Скупштине општине, бројни грађани.

Поздравну реч и добродошлицу упутио је домаћин прославе, предсеник Општине Милан Дамњановић.

-Добро дошли у Богатић, општину која је можда мала по броју становника, али велика по броју дивних људи, правих мачванских домаћина, племенитог срца и чисте душе. Сваки народ има своје митове и легенде,  свака варош, па и наша, има своје приче, обичаје, стремљења и циљеве, који се скупљају у свести грађана и у складу са временом у којем живимо формирају свакодневне потребе.

Циљ и приоритет садашњег руководства  општине Богатић је  стварање бољег живота за све наше грађане. Данас стварамо услове за наше ђаке и студенте, да добију најбоље образовање, данас желимо  да наше мајке и очеви имају достојанствену старост и подршку заједнице у којој живе. Верујем сваким делом свог бића да Богатић можемо учинити сигурнијим и лепшим местом за живот, ако будемо следили наше темељне истинске вредности.

Наш Богатић ће убрзо добити обрисе урбаног и савременог места, са професионалним приступом и одговорним руковођењем, са природним ресурсима и потенцијалима са којим располажемо, са пре свега вредним људима сасвим оправдано   је очекивати реализацију таквих, по природи оптимистичних, али у пракси објективних и остваривих победа за нашу ближу будућност.  

Да су наша позитивна енергија, уложени труд и остварени резултати препознати говори  и чињеница да смо развили изванредну међусобну сарадњу са Владом Републике Србије и ресорним министарствима, који су нам неколико пута долазили у посету и на томе им искрено захваљујем, јер нам  њихова подршка изузетно значи и веома прија. Неспорно је да су пред  Богатићем бољи дани, Богатић жели да се отвори, развија, сарађује са свима и напредује на свим пољима- рекао је између осталог Милан Дамњановић.

Повеље заслужним грађанима и институцијама


Заслужним грађанима и институцијама повеље и плакете уручили су председник Милан Дамњановић и председник Скупштине општине Синиша Пузић.

У уметничком делу програма наступили су Хор Мачвански, вокалне солисткиње, Ана Ковић и Мина Ђукић, Фолклорни ансамбл "Ђидо" и Бранислав Ковић, глумац аматерског позоришта "Јанко Веселиновић".
Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa