Инфо

11. септембар 2021.11. сеп 2021.
У среду, у Холу Библиотеке шабачке представљaње књигe IN MEDIJAS (RES) – НЕСАН – Времеплов сведока уплетених времена, проф. др Зорана Бингулца

У среду, у Холу Библиотеке шабачке представљaње књигe IN MEDIJAS (RES) – НЕСАН – Времеплов сведока уплетених времена, проф. др Зорана Бингулца

У среду, 15. септембра 2021. године, у 18 часова у Холу Библиотеке шабачке биће представљена књига IN MEDIJAS (RES) – НЕСАН – Времеплов сведока уплетених времена, проф. др Зорана Бингулца. Ова промоција је прва у низу у циклусу Јесен завичајних писаца коју организује Библиотека шабачка. Поред говора о књизи биће и свечано отворена пратећа изложба слика.

Књига је инспирисана медијским сликама разнородне и занимљиве каријере фудбалера Црвене звезде и Вележа, доктора наука, декана и универзитетског професора. Зоран Бингулац је познат и као потпреседник Извршног савета Београда, као министар и амбасадор. Многи га познају као великог светског путника, заљубљеника у људе, спорт и песме али и као аутора бројних научних књига и уџбеника, романа и публикација.

Ова публикација садржи део обимног материјала - ту су сабране многобројне ТВ слике и новински текстови у претходних педесет година. У фокусу овог остварења је интересантна и вишеслојна каријера као и новинари који су је непрекидно пратили. Из тих разлога и наднаслов гласи IN MEDIJAS (RES). Са или без речи „RES“ има два смисла – стара латинска изрека: у центру ствари (пажње) или у „медијима биографија“. Књига Зорана Бингулца позива да се реално сагледа она танана или знатна разлика између медијске и праве слике о људима и догађајима.

Сви љубитељи уметности ће бити у прилици да погледају и изложбу слика Зорана Бингулца, такође под називом НЕСАН. Изложбу ће чинити 26 слика различитих формата и техника.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa