Инфо

14. септембар 2021.14. сеп 2021.
Бета

Бета

Антић: Заражавање потпуно спречавају противепидемијске мере, а не вакцине

Direktor Doma zdravlja Kragujevac Vasilije Antić izjavio je da u ovom talasu pandemije vakcine ne sprečavaju potpuno zaražavanje, već samo obavezno nošenje maski, propisana distanca i stalno pranje ruku i njihova dezinfekcija.

Antić je za list Danas rekao da se delta soj korone brže širi jer je zarazniji od ostali i da je karakteristično to što "obolevaju čitave porodice što ranije nije bio slučaj".
Prema njegovim rečima, medju novoobolelim, kojih je sve više u Kragujevcu i Šumadiji, ima i onih koji su i preležali kovid i vakcinisali se, ali je ipak apelovao da se ljudi vakcinišu jer i ako dobiju kovid, to je mnogo blaži oblik.

"Po podacima iz UKC Kragujevac vidimo da kod pacijenata koji imaju zapaljenje pluća na kovid odeljenjima njih 90 odsto nije vakcinisano. Kod onih hospitalizovanih u respiratornim centrima, pacijentima na respiratorima taj postotak je veći 95 procenata", upozorio je Antić, po kome je ovo iskustvo potvrdjeno i u Srbiji i u svetu.

On je apelovao na Kragujevčane da se vakcinišu i pridržavaju epidemioloških mera pošto je na teritoriji tog grada dnevno od 240 do više 300 obolelih.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa