Инфо

15. септембар 2021.15. сеп 2021.
Кабинет градоначелника Шапца

Кабинет градоначелника Шапца

Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележен је данас широм Србије и Републике Српске, у спомен на 15. септембар 1918. године, датум који је означио пробој Солунског фронта.
Градоначелник Шапца др Александар Пајић истакао је значај овог празника за национално јединство српског народа, нагласивши да се овај Празник први пут званично обележава у Шапцу.


,,Ми смо стари европски народ, који не сметајући никоме и не чинећи ништа ни против кога, треба да буде свестан својих заједничких корена и да подстиче размишљање о бољој будућности свих Срба, ма где они живели. Сигурни смо да је јединство српског народа један од најбитнијих предуслова за остварење тих циљева. Претходне генерације Шапчанки и Шапчана уградиле су своје животе у идеале слободе и јединства српског народа. Као град смо због тога често били на искушењима, али свест о томе ко смо и за које вредности се боримо, није нас напуштала. Истицањем националне заставе Републике Србије, данас се и ми, Шапчани, достојанствено и поносно придружујемо обележавању овог празника. Живело јединство српског народа! Живела Република Србија“, рекао је градоначелник Пајић.
Кабинет градоначелника Шапца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa