Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
Бета

Бета

Зеленовић: Реалан само заједнички председнички кандидат опозиције

Председник странке Заједно за Србију (ЗЗС) Небојша Зеленовић изјавио је да због програмских разлика није реално да опозиција у Србији има једну изборну листу на предстојећим београдским и парламентарним изборима, али је додао да је могуће договорити се о заједничком председничком кандидату.

"Оствариво је и неопходно постићи договор око неколико ствари. Пре свега, сви имамо истог противника, а то је лоша власт. Прво да договоримо у опозицији да се не нападамо. Коме је у интересу хајка која се води против организатора 'еколошког устанка'? Па, режиму", казао је Зеленовић у интервјуу за лист Блиц.

Зеленовић је навео да опозиција треба да договори "одбрану" бирачких кутија, да направи добре бирачке одборе и ефикасну логистику.

"И онда је достижан договор да, после избора, правимо већину, да премијера и градоначелника дају листе које добију највише гласова. А ако услова за изборе не буде, сви крећемо у побуну", нагласио је Зеленовић.

Он је рекао да неће бити председнички кандидат, нити кандидат на изборима у Београду, већ да ће градјанска платформа "Акција", чији је иницијатор, подржати иницијативу Не давимо Београд на изборима у главном граду.

"Уверен сам да је могуће направити изванредну листу, која би одлучујуће допринела победи опозиције. Ја сам потпуно посвећен парламентраним изборима и борби за изборне услове", истакао је он.

Говорећи о еколошком протесту "Устанак за опстанак" одржаном у суботу, Зеленовић је казао да је организаторима предложио да одмах крену по Србији јер "свако место чека свој еколошки устанак".

"И свугде треба да кажемо оно што смо изговорили у Београду: победићемо у борби за чисту воду, ваздух и земљиште, али када се изборимо за поштено и слободно гласање", нагласио је Зеленовић.

Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa