Инфо

16. септембар 2021.16. сеп 2021.
Пет парова на вантелесну оплодњу о трошку Града

Пет парова на вантелесну оплодњу о трошку Града

Пет парова, који су испунили услове да добију средства од Града Шапца за вантелесну оплодњу, данас је у Дуњића кући угостио градоначелник Шапца Александар Пајић. Њима су том приликом уручена и решења о финансирању.

Шабац неколико година на овај начин помаже паровима који немају децу. Сваки пар добија до 300.000 динара. Новина је да ове године средства могу да добију и парови који желе да на вантелесну оплодњу иду у иностранство.

-Задовољство ми је што као Град водимо одговорну здравствену и социјалну политику. Сигуран сам да је родитељство нешто најлепше на свету. Град Шабац је ту да подржи све оне који желе да постану родитељи. Ове године је правилник о финасирању промењен и финансираћемо и вантелесну оплодњу у иностранству. Три пара ће искуристити ту могућност. Уверен сам да ће оваква одговорна политика дати резултат и даћемо у нашем граду следеће године имати још више беба. Парови који су се јавили први пут користе ову могућност средствима града и ја им заиста желим да остваре своју жељу и имају потомство. Град Шабац ће увек подржавати овакве видове борбе - да нас буде што више, рекао је Александар Пајић.

На конкурс се јавило укупно шест парова, али је комисија утврдила да један пар не испуњава услове, односно да су већ користили средства Града за ову намену.
Глас Подриња

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa