Инфо

17. септембар 2021.17. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња: Показна вежба

Фото: Глас Подриња: Показна вежба

Обележен Дан Сектора за ванредне ситуације и слава

Одељење за ванредне ситуације Града Шапца данас је обележило Дан Сектора за ванредне ситуације и славу ватрогасаца - спасилаца Несагориву купину. Овим поводом извели су тактично - технички збор исред Ватрогасног дома ком је присуствовала група деце вртића "Бамби".

Фото: Глас Подриња, Обележавање Дана Сектора


Деца, као и пролазници могли су да виде део возила и опреме које ватрогасци свакодневно користе приликом интервенција током којих спашавају имовину и животе. Ватрогасци су демонстрирали гашење пеном, као и рад са опремом за интервенције на великим висинама. Деци је, сигурно, најзанимљивији моменат био када су их ватрогасци кратко порвозали у корпи којом се они пењу на велике висине. Такође, најмлађи Шапчани могли су да виде и како изгледају камиони изнутра и шта од опреме садрже.

Фото: Глас Подриња, Деца из вртића "Бамби"


На крају сусрета ватрогасци - спасиоци деци су поделили приручнике за случај да се нађу у опасности од пожара, поплава или земљотреса, у виду сликовница прилагођених за њихов узраст, као и слаткише.

Фото: Глас Подриња, Демонстрација гашења пеном


Истовремено, у просторијама Ватрогасног дома, припадници Одељења за ванредне ситуације са свештеником су поломили славски колач.

Фото: Глас Подриња, Ватрогасци су обележили и славу


Ове, као и прошле године, данашњи датум је обележен скромно, због епидемиолошке ситуације. Ранијих година ватрогасци - сапсиоци су свој дан обележавали са знатно више суграђана и уз много озбиљније показне вежбе.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa