Инфо

17. септембар 2021.17. сеп 2021.
Pixabay

Pixabay

Од понедељка комбинована настава за старије основце у девет локалних самоуправа

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа одлучио је да се од понедељка, 20. септембра други модел организације образовно-васпитног рада, односно комбинована настава, примењује у одељењима седмог и осмог разреда основних школа у Крагујевцу, Ариљу, Богатићу, Ваљеву, Лајковцу, Ивањици, Књажевцу, Коцељеви и Тополи.

Како је саопштено из Министарства просвете, комбинована настава биће примењивана од понедељка и у средњим школама у Београду, Бору, Зајечару, Петровцу на Млави, Косјерићу, Пријепољу, Чајетини, Бојнику, Власотинцу, Лесковцу, Вршцу, Ваљеву, Убу, Богатићу, Владимирцима, Горњем Милановцу, Чачку, Алексинцу, Нишу, Бабушници, Велиој Плани, Параћину, Свилајнцу, Ћуприји и Трговишту.

Исти модел ће од 20. септембра важити и за средњошколце у Крупњу, Шапцу, Врању, Лучанима, Трстенику, Сокобањи, Тутину, Кикинди, Смедереву, Смедеревској Паланци, Деспотовцу, Јагодини, Тополи, Александровцу, Краљеву, Новом Пазару, Руми, Прокупљу, Аранђеловцу и Крагујевцу.

Из министарства су подсетили да други модел организације образовно-васпитног рада подразумева комбинацију непосредне и наставе на даљину, при чему су одељења подељена у групе.

Наводи се да ће трећи модел или онлајн настава од понедељка бити примењиван у средњим школама у Бајиној Башти, Ужицу, Лебану, Лајковцу, Љигу, Ивањици, Белој Паланци и Сремској Митровици као и у основним и средњим школама на Косову и Метохији.

"У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама", пише у саопштењу Министарства просвете.

Различити модели наставе уведени су због погоршања епидемиолошке ситуације с корона вирусом.

Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa