Инфо

20. септембар 2021.20. сеп 2021.
Глас Подриња / Подела књиге "Пажљивкова правила у саобраћају"

Глас Подриња / Подела књиге "Пажљивкова правила у саобраћају"

Пажљивкова правила у саобраћају

Град Шабац у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца и Агенцијом за безбедност саобраћаја традиционално свим првацима поклања књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“.

Промоција ове активности одржана је испред основне школе „Николај Велимировић“ у Шапцу, где су чланови Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца уручили књиге ученицима.

Фото: Глас Подриња / књига "Пажљивкова правила у саобраћају"


Да су се „Пажљивкова правила“ показала као добар материјал захваљујући ком ученици могу да се упознају са правилима безбедности у саобраћају рекао нам је дикретор основне школе „Николај Велимировић“ Ненад Јовић.

-Драго нам је што град показује даа брине о нашим ученицима и када су у школи али и када изађу ван ње. Имамо иницијативу у Масариковој улици, испред три велике школе, Мизучке, Економске и наше, да покушамо заједничким снагама да мало успоримо саобраћај и скренемо пажњу возачима да се ту налазе велике школе са много деце која свакодневно прелазе пореко пешачког прелаза.

Дирекотор је апеловао на све возаче са сами коригују своје понашање у тој зони, како не би било неопходно постављање лежећих полицајаца.


Фото: Глас Подриња / Председник Скупштине Града Шапца Немања Пајић и директор ОШ "НИколај Велимировић" Ненад Јовић


Едукација и учење о безбедном понашању у саобраћају главни су циљ ове активности истакао је председник Скупштине Града Шапца Немања Пајић.

-Урадили смо до сада многе студије у сарадњи са директорима школа а све то како би нам деца безбедније долазила до школе и што боље познавала правила саобраћаја и понашала се одговорније. Оно што је важно је то да је све ово дало резултате и на срећу већ дуже време немамо ни једно настрадало дете у саобраћају.

Ова активност спроводи се у оквиру Европске недеље мобилности, која траје од 16. до 22. септембра и промовише одрживе видове кретања.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa