Инфо

21. септембар 2021.21. сеп 2021.
Општина Коцељева

Општина Коцељева

12.Фестивал зимнице у Коцељеви

Републички Кризни штаб је дао сагласност, те ће овогодишњи 12. Фестивал зимнице у Коцељеви, након једногодишње паузе, ипак бити одржан 24. и 25.септембра.

Већ првог дана посетиоци на штандовима у парку код Дома културе могу дегустирати и пазарити прерађевине од воћа и поврћа, али и меса, меда, производе од млека...

Према речима организатора интересовање је и ове године велико. У петак и суботу своје производе излагаће око 200 излагача, што је око 15 одсто мање у односу на претходни сајам.

Општина Коцељева


Од укупног броја излагача око две трећине су произвођачи зимнице. На око 50 штандова купци могу пронаћи прерађевине локалних произвођача. Поред домаћих излагача своје производе ће у највећем броју понудити гости из околних градова и општина попут Шапца, Ваљева, Уба, Лознице и Осечине, али ће гастрономску понуду свог краја презентовати, између осталих, и Лесковчани и Јагодинци.

Организатори су предвидели и богат програм. Од пратећих садржаја, поред концерата и наступа културно-уметничких друштава, највећу пажњу привлачи такмичење у припремању ловачког гулаша.

Како је почетком ове недеље потврђено у организационом одбору своје учешће најавило је око 200 такмичарских екипа.


–Фестивал зимнице биће одржан јер смо добили сагласност од републичког Кризног штаба да се може одржавати уз све прописане епидемиолошке мере. Што се тиче комплетног програма, то ћемо још процењивати. То зависи од актуелне епидемиолошке ситуације, да ли ће програм бити у пуном капацитету или не. Наравно да ћемо поштовати све што нам је препоручено, јер желимо да заштитимо све учеснике- поручио је председник општине Коцељева Душан Илинчић.

За сада је готово извесно да ће карневал и маскенбал ипак изостати.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa