Инфо

21. септембар 2021.21. сеп 2021.
Слава најстаријег шабачког фудбалског клуба (фото: Глас Подриња)

Слава најстаријег шабачког фудбалског клуба (фото: Глас Подриња)

Слава и рођендан шабачке Мачве

Фудбалски клуб "Мачва" обележио је клупску славу Малу Госпојину и 102. рођендан, односно 102. годишњицу од одигравања прве утакмице у историји клуба.

Традиционалним ломљењем славског колача у клупским просторијама, руководство, стручни штаб, фудбалери, пријатељи клуба и навијачи обележили су празник и пожелели једни другима још много црвено-црне радости у наредном периоду.

Жеље за брзим повратком у Супер лигу (фото: Глас Подриња)


Постављени приоритети се остварују брже него што су очекивали у руководству, уверен је председник клуба.

-Дочекујемо наш празник и наш рођендан у одличној атмосфери и испуњени оптимизмом. Примарни циљ ове сезоне био нам је стабилизација клуба, чвршћа организација и афирмација младих играча. Планови се реализују брже од очекиваног темпа, резултати су одлични и могу само да пожелим да овакав осећај преовладава још дуго. Потписали смо професионалне уговоре са 12 младих играча, вратили пет фудбалера који су из Шапца у свој град, у саставу против Инђије је било 15 бонус играча, 16 играча из Шапца и уверен сам да је то пут који треба да следимо - рекао је председник Управног одбора Драгојло Лазић.

Празник дочекан у доброј атмосфери (фото: Глас Подриња)


Сећање на 21.09.1919.

Пре тачно 102 године, на традиционални вашарски дан, давне 1919. године Мачва је одиграла свој први званични меч под тим именом. Ривал је био из Сремске Митровице, а поприште дуела беше Касарско поље. Победили су гости 4:2, међутим записи и давна сећања сведока те утакмице увек су истицала изванредну атмосферу у граду упркос неуспеху, јер се славило рођење новог спортског колектива.


Током 102 године Мачва је седам сезона наступала у највишем рангу државе којој је припадала. Једну сезону је играла у Лиги за првака Краљевине Југославије 1931, две године је наступала у Првој лиги ФНРЈ (1951-1953) и четири сезоне је представљала Шабац у Супер лиги Србије (2017-2021).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa