Инфо

21. септембар 2021.21. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња: 30-ак организација у "Акцији"

Фото: Глас Подриња: 30-ак организација у "Акцији"

"Време је" из Владимираца приступило "Акцији"

Отвореној грађанској платформи "Акција" данас се прикључила и Група грађана "Време је" из Владимираца. "Акција" сада броји 30-ак организација сличних ставова са територије целе Србије.

-Зелени договор за Србију и Отворена грађанска платформа "Акција" су успели да, у претходних 10 месеци, "покрију" 63 града и општине у Србији, у којима имамо што одборе странке Заједно за Србију, што партнерске организације. Заједничка идеја нам је да понудимо грађанима једну нову политичку опцију за коју могу да гласају. Наш програм треба да омогући да људи више зарађују, да више одлучују, да штитимо и чувамо животну средину, да се грађани боље лече и да нам образовање буде квалитетније, каже иницијатор "Акције" Небојша Зеленовић.

Фото: Глас Подриња: "Акција" покрила 63 града у Србији


Ђорђе Мирковић из ГГ "Време је" навео је да су настали из организације "За боље Владимирце" која је прошлим изборима освојила око 16 одсто гласова у овој општини и четири одборника у Скупштини Општине.

-Ми смо у претходном периоду тамо били једина опозициона организација. Увек смо били опозиција актуелној власти. Један млађи део је одлучио да активније учествује у политичком животу, одвојили смо се и направили своју организацију. Придружили смо се људима који имају идеју, визију, а показали су да су много од тога спровели у дело у Шапцу, односно да умеју да се баве тим питањима. Планирамо да отворимо многа питања за која до сада у Владимрицима није било храбрости, рекао је Ђорђе Мирковић.

Фото: Глас Подриња: Успостављена локална, регионална и међународна сарадња


Зеленовић је подсетио да је успостављена сарадња са "Не давимо Београд", са локалним еколошким покретима, Александром Јовановић Ћутом и његовом организацијом.

-Успоставили смо и међународну сарадњу и поднели апликацију за чланство у Европској зеленој партији. Очекујем да, од 3. до 5. децембра у Будимпешти, се отворе врата за нас и друге зелене покрете са Западног Балкана. Остварили смо и регионалну сарадњу и у октобру очекујемо велики догађај, вероватно у Црној Гори, где ће се зелене организације Западног Балкана удружити и борити за све што је угрожено различитим диктаторским режимима на Западном Балкану, истакао је Небојша Зеленовић.

Представници Акције најавили су учешће на великом еколошком протесту у Зрењанину 2. октобра.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa