Инфо

23. септембар 2021.23. сеп 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Европска ноћ истраживача "Озелени науку" у 11 градова

Под слоганом "Озелени науку", у петак 24. септембра, биће одржана 12. по реду Европска ноћ истраживача.

Као и претходних година, и ове године последњи петак у септембру биће резервисан за научна дружења са малишанима широм Европе.

Научна авантура биће организована у 11 градова - у Београду, Новом Саду, Суботици, Шапцу, Кикинди, Нишу, Крагујевцу, Лесковцу, Горњем Милановцу, Крушевцу и Мокрину.


Када је реч о Београду, у петак 24. септембра Центар за промоцију науке претворће Музички павиљон на Калемегдану у Павиљон за научна истраживања.

Кроз низ занимљивих задатака, уз истраживачку шетњу Калемегданом, откриће приче из животињског и биљног света, али и геолошке прошлости која се таложила у срцу Београда.

Европска ноћ истраживача у Србији финансирана је из програма Хоризонт 2020, који представља највећи програм Европске уније за истраживање и иновационе делатности, а у оквиру потпрограма „Марија Склодовска-Кири“. Овогодишња манифестација у Србији се реализује кроз један пројекат.

Све информације о садржајима и дешавањима овогодишње Европске ноћи истраживача могуће је проверити на сајту ноцистразиваца.рс, као и на Фејсбуку, Јутјубу и Инстаграму.
.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa