Инфо

27. септембар 2021.27. сеп 2021.
Девета титула за Аличића (фото: Глас Подриња)

Девета титула за Аличића (фото: Глас Подриња)

Четири медаље за шабачки бокс

На синоћ окончаном Појединачном Првенству Србије у боксу, чији домаћин био Шабац, клубови из нашег града нису имали представнике, али шабачка школа бокса јесте ималачетири и после надметања богатија је за четри одличја, злато, два сребра и бронзу.

У категорији до 60 кг девету титулу шампиона освојио је Семиз Аличић, млади шабачки боксер, јуниорски шампион Европе 2018. године, тренутно члан екипе Лознице, потврдио је доминацију у својој категорији. Једногласном одлуком арбитара савладао је у финалу Назифа Сејдија из Сомбора 5:0. Ношен подршком публике заслужио је ново злато. Предовдио га је са места тренера Љуба Марјановић, некадашњи шабачки боксер и некада други јуниор Европе.

Семиз Аличић бољи од Сејдија (фото: Глас Подриња)


Уз Семиза, шабачка олимпијска нада је и Омер Аметовић, Члан екипе Сомбора, поражен је у финалу категорије до 54 кг од Тамира Галанова, руског интернационалца, искусног 32-годишњег боксера, некадашњег шампиона света, члана Лознице. Меч је био неизвестан, одлучивале су нијансе и одлуком судија 3:2 победио је Рус, а млади Ометовић није крио разочарење бодовањем арбитара.

Аметовић са сребром и Јоксимовић са бронзом, Шапчани у дресу БК Сомбор (фото: Глас Подриња)


Шабац је у дресу Сомбора представљао и Раде Јоксимовић. У категорији до 54 кг изгубио је у полуфиналу од поменутог Галанова и Првенство завршио са освојеном бронзом.

Игор Рогић, освајач сребра међу полутешкашима (фото: Бокс запис - прив. фб профил)


Момак родом из Белотића Игор Рогић представио се поново публици у Шапцу боксујући у црно-белом дресу Партизана као представник у полутешкој категорији (до 80 кг). Игор је сигурно и једногласним одлукама судија савладао Смилића (Раднички Крагујевац) у четвртфиналу, односно Турковића из Београда у полуфиналу. Владимир Мирончиков (Раднички Београд), шампион Балкана био је одморнији у финалу освојивши злато, Рогић сребро.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa