Инфо

4. октобар 2021.4. окт 2021.
Сицилијанска битка за четвртфинале

Сицилијанска битка за четвртфинале

Познат је састав група другог круга Евро купа за ватерполисте где је своје место током викенда обезбедио и Ватепроло клуб "Шабац". Шапчани већ у среду путују у Палермо где их од петка до недеље очекује борба за пласман у четвртфинале другог по снази европског такмичења.

Борбу за једну од прве две позиције водиће са домаћим Палермом, будимпештански БВСЦ и француским Стразбуром. Предвиђен је лигашки систем, три кола, где два најбоља тима пролазе у четвртфинале, а тамо им се придружују четири екипе које нису успеле да пређу последњи квалификациони циклус за Лигу шампиона.

Нови европски изазови (фото: Глас Подриња)


Палермо и мађарски представник су имали максималан учинак у првом квалификационом циклусу. БВСЦ је и први фаворит групе који у тиму има и репрезентативце Мађарске. Они су и најискуснији у групи. Стразбур је попут Шапца са друге позиције изборио пласман у следећу рунду.

-Успели смо да урадимо нешто велико са свега 11 играча, али је темпо немилосрдан. Још се сабирају утисци из Утрехта, а већ морамо да се фокусирамо на Палермо. Ривале постепено упознајем. Мађари су играли у Новом Саду и ту снимке имам, следи анализа и других ривала и путујемо без пресије, али са жељом да освојимо једну од прве две позиције, ту нема дилеме - истиче тренер Анто Васовић.

У уторак ће бити познато ко путује у Италију, следи тестирање свих играча, међу њима и шест који су изостали услед Ковида из авиона за Холандију.

-Немам илузију да играчи који су паузирали са тренингом две недеље могу спремни дочекати утакмице, али се надам да ћемо имати више играча као опцију ротације, јер је темпо изузетно јак, а умор игра битну улогу у одређивању победника - додаје Васовић.



Одложен старт Супер лиге за Шапчане

Због обавеза на евро сцени, шабачки ватерполисти неће у среду играти против Партизана у првом колу Супер лиге, већ ће домаћи шампионат започети наредне среде, 13. октобра, против Валиса у Шапцу. Потом три дана касније следи гостовање Пролетеру, а онда 20. октобра пут у Београд, на Бањицу.


Домаћин друге Ф групе је Будимпешта, а ту се за наредну рунду боре: Вашаш (Мађарска), Соларис (Хрватска), Ортиђа (Италија) и Сабадељ (Шпанија).

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa