Инфо

7. октобар 2021.7. окт 2021.
Оптимизам нико не може одузети (фото: ВК Шабац)

Оптимизам нико не може одузети (фото: ВК Шабац)

Нада у чудо у Палерму

Ватерполисти "Шапца" већ су на сунчаној Сицилији, центру острва Палерму где их од сутра очекује турнир осмине финала Евро купа и борба за пласман у четвртфинале другог најквалитетнијег европског такмичења.

Шапчани су у групи са екипама домаћина Палерма, француског Стразбура и будимпештанског БВСЦ. Од петка до понедељка ће бити одиграна три кола, комплетан лигашки систем после којег два најбоља тима одлазе у четвртфинале.

Чудо у Утрехту (фото: ВК Шабац)


Кадровски проблеми не штеде Шабац. Огњен Стојановић и Марко Тубић, репрезентативац и потенцијални репрезентативац Србије су ван екипе услед Ковида 19, млади играчи који су се изборили са вирусом су на бројном стању, али ван тренажног процеса две недеље. Због позитивног ПЦР теста у Италију није отпутовао ни први тренер Анто Васовић, те ће екипу предводити Немања Личанин.

У Палерму Шабац без Анте Васовића, Марка Тубића и Огњена Стојановића. Екипу предводи Немања Личанин.


На старту је ривал шампиона Србије из 2019. године вероватно и први фаворит турнира, мађарски БВСЦ, потом следи меч против Палерма и на крају у недељу ће одмерити снаге "чивијаши" са Стразбуром.

Ослонац и у Палерму (једанаест твораца подвига у шеснаестини финала)


У другој групи чији је домаћин Будимпешта наступају: Вашаш, Соларис Шибеник, шпански Сабадел и италијанска Ортиђа. По два најбоља тима ће изборити место у четвртфиналу, где им се прикључују четири другопласиране екипе из треће рунде квалификација за Лигу шампиона.

Распоред групе

08.10. (10:30) ШАБАЦ - БВСЦ Будимпешта
08.10. (12:15) Палермо - Стразбур
09.10. (10:30) Стразбур - БВСЦ Будимпешта
09.10. (12:15) ШАБАЦ - Палермо
10.10. (10:15) ШАБАЦ - Стразбур
10.10. (12:15) Палермо - БВСЦ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa