Инфо

8. октобар 2021.8. окт 2021.
Pixabay

Pixabay

Министарство: Од понедељка комбиновани модел наставе у средњим школама осам општина


Комбиновани модел наставе, који подразумева непосредну и онлајн наставу, као и поделу одељења на групе, од понедељка 11. октобра примењиваће се у средњим школама осам самоуправа у Србији, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.


Како се наводи у саопштењу, комбинована настава биће организована у школама у Београду, Великој Плани, Власотинцу, Врњачкој Бањи, Лајковцу, Лебану, Темерину и Шапцу.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља", у недељи од 27. септембра до 6. октобра 2021. године било је 2.774 (0,35 одсто) оболеле деце школског узраста од шест до 18 година.

У основним и средњим школама на територији Србије, укупно је 71 одељење (0,18 посто), због најмање три случаја инфекције ученика променило начин организације рада са непосредне на онлајн наставу у последњих 10 дана.

Због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу, 992 одељења су у послеђних 10 дана прешла на комбиновани модел, док је у истом периоду 120 група прешло са комбинованог на онлајн наставу због појаве три или више случајева инфекције.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији се примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.



Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa