Инфо

11. октобар 2021.11. окт 2021.
Фото: Глас Подриња / Дан Библиотеке шабачке

Фото: Глас Подриња / Дан Библиотеке шабачке

Дан Библиотеке шабачке

Дан Библиотеке шабачке, једне од најзначајнијх институција у граду, обележава се 11. октобра. За госте и запослене, приређен је пригодан програм у виду кратког подсећања на књиге, које су како је истакла директорка Библиотеке Јелена Подгорац Јовановић, мењале свет. Свечаности је присутвовао градоначелник Шапца др Александар Пајић, представници Епархије шабачке и друге личности културног и јавног живота града.

-Када се припремамо за Дан Библиотеке пажљиво бирамо тему о којој ћемо говорити, те смо у годинама које су иза нас причали о архитектури здања, библиотекарима, читаоцима, али чини ми се да нисмо говрили о књигама. Због тога смо дан посветили књигама. Скромним, субјективним одабиром наслова који су мењали свет сам започела сагу о књигама. Сматрам да свака књига на свој начин мења свет, те позивам све читаоце да нам у наредном периоду саопште које ту то књиге за које они сматрају да су мењале свет. Књига је исходиште и прибежиште – рекла је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић честитавши Дан Библиотеке похвалио је ентузијазам и професионализам запослених који у ери дигиталних технологија остају верни својим читаоцима шире лепоту писане речи.

-Библиотека је сигурно једна од најстаријих културних установа у граду Шапцу, али једна од најбољих библиотека у Србији, за запослени успевају да својим трудом и залагањем задрже најлепшу писану реч и пронађу пут до читалаца. Град Шабац ће наставити да поспешује фонд који има Библиотека који трентуно броји више од 200.000 издања. Више од 13.000 читалаца посвећено свакодневно долази у ову установу како би узивали у благодети лепе писане речи – нагласио је градоначелник Шапца.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa