Инфо

13. октобар 2021.13. окт 2021.
Бета

Бета

Никезић (ССП): Више од половине људи у Србији живи на ивици сиромаштва

Председник Ресорног одбора Странке слободе и правде (ССП) за привреду и финансије Душан Никезић изјавио је данас да више од половине људи у Србији живи на ивици сиромаштва, а да 83 одсто радно способног становништва жели трајно да напусти земљу.

Никезић је у писаној изјави навео да је гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић обезвредила градјанима живот, уместо да им помогне у невољи, у кризним годинама.

"Нисте ви (Јоргованка Табаковић) економски аналитичар, па да објашњавате разлоге за инфлацију, већ сте, као гувернерка НБС, у обавези да предузмете мере из своје надлежности, како би се повећање цена задржало на нивоу који је НБС пројектовао за 2021. годину", навео је он.

Додао је да гувернерка НБС зна да је у Србији све драстично поскупело - да су цене непрерадјене хране у септембру у односу на септембар претходне године веће за 17,9 одсто.

"Цене свежег поврћа скочиле су 36,2 одсто, цена свежег меса од 15 до 30 одсто, јаја 21 одсто, а цена уља чак 57 одсто. Цена горива већа је за 15 одсто, а тек нас очекује значајно повећање цена струје и гаса. Ако храна и енергенти у потрошачкој корпи учествују са преко 55 одсто, јасно је колико је, у само једној години, људима умањен животни стандард", указао је Никезић.

Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa