Инфо

13. октобар 2021.13. окт 2021.
Бета

Бета

Епл смањује производњу ајфона 13 због несташице чипова

Америчка компанија Епл (Аппле) неће достићи циљ производње за свој нови ајфон 13 пре божићних и новогодишњих празника због светске несташице чипова, наводи се у чланку агенције Блумберг.

Електронски гигант предвидео је прозводњу од 90 милиона ајфонова до краја године али ће морати да се задовољи са 80 милиона, пошто његови снабдевачи Бродком и Тексас инструментс не могу да одговоре тражњи, навела је агенција Блумберг у јуче објављеном чланку.

Епл је средином септембра представио нову серију паметних телефона који укључују четири модела од верзије ајфон 13 мини, по почетној цени од 700 долара до ајфона 13 про макс по почетној цени од 1.100 долара.

"Тражња је велика у свету, посебно у Кини и у САД", рекао је један аналитичар и додао да ће Еплу недостајати најмање пет милиона ајфона 13 за сезону празника ако се тражња настави овим темпом.

Крајем јула при објављивању кварталних резултата шеф Епла Тим Кук рекао је да очекује већа ограничења у санбдевању за тај квартал него за претходна три месеца.

Он је подсетио да ограничења имају и друге фирме у том сектору и нису само својствена Еплу, прецизирајући да део проблема лежи и у томе што је потражња знатно већа од онога што је компанија прогнозирала.

Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa