Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
Зоран Дакић (фото: Istorija ex yu fudbala - фб страна)

Зоран Дакић (фото: Istorija ex yu fudbala - фб страна)

Одлазак чувеног Зорана Дакића

У вечност данас је у Новом Саду комеморативним скупом испраћен један од најбољих шабачких фудбалера у историји Зоран Дакић, играч који је оставио траг у свом родном граду, два велика фудбалска центра као што су Београд и Нови Сад, односно Француској.

Зоран Дакић је рођен у Шапцу 28.07.1941. године. Фудбалску каријеру је започео у шабачком Радничком одакле као талентовани младић прелази у Мачву, старији фудбалски колектив у граду. Наступи га препоручују ОФК Београду где је важан део најбоље генерације у историји клуба са Карабурме. О квалитету игара говори податак да је 1966. ондашњи шампион Југославије Војводина, стварајући тим за Куп шампиона ангажовала управо Дакића. У првој сезони у дресу Новосађана изборио је пласман у четвртфинале Купа европских шампиона, где је „Воша“ елиминисана од каснијег шампиона, Селтика из Шкотске, у једном најнеизвеснијих двомеча те сезоне.

На почетку осме деценије прошлог века одлази у иностранству, дестинација је Француска. Наступа за Ремс и Ажаксио пре повратка у своју државу и крај каријере у дресу Пролетера. Живео је до смрти у Новом Саду.

Покојни Зоран Дакић биће кремиран, а испраћај ће се обавити у суботу у капели на Новом гробљу у Новом Саду, са почетком у девет сати.

Титула и за сина

Војводина је освојила две титуле шампиона Југославије у историји. Дакић је дошао у клуб по завршетку шампионске сезоне, али је прилику за највећу радост имао његов син Жељко који је био део тима Љупка Петровића који је пехар заслужио у првенству 1988/89.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa