Инфо

16. октобар 2021.16. окт 2021.
Фото: Глас Подриња /Отварање поставке у Културном центру, кустос Соња Петровић Јагић и в.д. директорка Светлана Станковић

Фото: Глас Подриња /Отварање поставке у Културном центру, кустос Соња Петровић Јагић и в.д. директорка Светлана Станковић

У Културном центру XXVII изложба акварела

У Галерији Културног центра у току је 27. Изложба акварела. Жири у саставу историчарка уметности и виши саветник у Министарству културе и информисања Весна Марицки Остојић, др Драган Марковић Маркус и историчар уметности Филип Ковачевић за поставку одабрао је 99 радова.
Фото Глас Подриња/ додела награда

Награда је равноправно подељена између две ауторке Силвие Вујовић и Тање Николајевић Веселинов.

-Слојевита пуноћа акварелске технике кретала се од мотивских јасно дефинисаних призора до потпуне апстракције. Кроз значај деловања и промовисања ове изузетне ликовне технике али кроз интеркултуралност, акварели ове две сјајне уметнице оправдавају основну улогу значајног уметничког сегмента. Поред континуитета деловања радови плене лепотом, духовним оптимизмом и надахњују посматрача животном енергијом, и због свега тога су завределе да им се додели равноправна награда- реклa је историчарка уметности Соња Петровић Јагић.
Фото: Глас Подриња / Галерија Културног центра

Уз награђене уметнице посебну пажњу жирија су привукли радови Светлане Марковић Јовановић из Београда, Уроса Лукића из Шапца, као и једног од бардова српског акварела Ђорђа Симића.

-Можда је претходних година стизало више радова, али овог пута је бољи квалитет. Веома смо задовољни одзивом, а жири је имао изузетно тежак задатак. Нијансе су одлучивале ко ће бити награђен- навела је в.д. директорка Културног центра Светлана Станковић и додала да је поносна на све садржаје које су као установа културе реализовали у претходном периоду, те да ће наставити са планираним активностима и током јесени.

-Од јануара до данас имали смо тридесетак програма, изложби, предавања, промоција, концерта. Током лета користили смо погодности нашег лепог дворишта да испунимо епидемиолошке захтеве, а да програми буду одржани, што нам је намера и у периоду који следи.

Поставка је отворена до 25. октобра у Галерији Културног центра.
  • Глас Подриња
  • Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa