Инфо

18. октобар 2021.18. окт 2021.
Фото: Глас Подриња / народни посланик др Бобан Бирманчевић и шеф Телекома Србија Шабац и градоначелник Шапца др Александар Пајић

Фото: Глас Подриња / народни посланик др Бобан Бирманчевић и шеф Телекома Србија Шабац и градоначелник Шапца др Александар Пајић

Започети радови на постављању оптичке телекомуникационе мреже

У Шапцу у току су радови на постављању нове оптичке телекомуникационе мреже коју финансира Телеком Србија у сарадњи са компанијом Huawei, чија је вредност више од 6,5 милиона евра. Како је најављено уз градско подручје мрежа ће бити постављена у приградским насељима и неким од села на територији Шапца.

-Ово је велика добробит за све наше суграђане, јер ћемо имати могућност прикључења на оптичку мрежу, а самим тим и могућност HD телевизијских канала, а пре свега, брзог и сигурног интернета. На овај начин Шапчани могу да ухвате корак са временом у ери дигиталних технологија. Телеком, као државна институција, је ову сарадњу нудила граду и раније, како бисмо били међу првих пет у Србији, али нажалост, то се није догодило, те смо сада са великом задовољством прихватили – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња / Завршетак планираних радова очекује се до краја јуна 2022. године

Завршетак планираних радова очекује се до краја јуна 2022. године, те из Телекома поручују да ће грађанима бити доступна најповољнија услуга по најприступачнијим ценама.

-Телеком Србија као договорна компанија која је посвећена добробити грађана и својих корисника наставља у том маниру и у Шапцу. Захваљујући Градској управи која је била спремна да одговори на све захтеве Телекома као инвеститора и компаније Huawei као извођача радова ће се потрудити да оптика стигне до сваког корисника у граду са брзинама које су у овом делу Европе, до сада биле немогуће. Иако је било кашњења то ће бити надокнађено, те ће градско језгро до краја године бити покривено. Најповољнија, најприступачнија и цена и квалитет за наше суграђане – навео је народни посланик др Бобан Бирманчевић и шеф Телекома Србија Шабац.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa