Инфо

18. октобар 2021.18. окт 2021.
Начелник МУО, Владан Красавац

Начелник МУО, Владан Красавац

Седмични извештај начелника МУО

Према подацима Кризног штаба,који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије у порасту је број заражених,хоспитализованих, лица за прегледе у ковид амбулантама и преминулих. Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа, па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Влада Републике Србије је, у складу са Одлуком Кризног штаба, донела мере 16. јуна,као и измене од 17.јуна 2021.године, са којима су све локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења које се и даље примењују.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

Координациона комисија за инспекцијски надзор упутила је хитан допис Управним окрузима да се спроводи појачан координисани надзор у време продуженог викенда, од четвртка до недеље.

С тим у вези од четвртка 14. октобра до понедељка 18. октобра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције, о чему су градоначелници градова,председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени, како би се сачинио план надзора за продужени викенд.

Обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама са преко 500 људи и даље је на снази.
Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно,по утврђеној динамици.Без ограничења радног времена могу радити:апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива;трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.

Координисани инспекцијски надзори усмерени су ка објектима и делатностима које су и у овој актуелној ситуацији препознате као епидемиолошки ризици и то: угоститељски објекти;објекти за организовање свадби и других приватних прослава; јавни превоз; објекти за организовање спортских и рекреативних догађаја и сл.; тржни центри и малопродајни објекти; објекти туризма, концерти.

Потребнo је обновити комуникацију и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора, на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа,а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.

Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору дужан је да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.

Од четвртка 14.октобра до понедељка 18.октобра контролисано је 807 објеката,а у надзору је учествовало 103 инспекторa.Током надзора инспектори нису утврдили неправилности у поштовању наложених мера.

Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи упозоравају да је ситуација озбиљна.Апелује се на грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.
Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

2. децембар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa