Инфо

19. октобар 2021.19. окт 2021.
Глас Подриња/Размена знања са ученицима из Европе

Глас Подриња/Размена знања са ученицима из Европе

Ученици из Француске и Словачке у посети Средњој пољопривредној школи

У Средњој пољопривредноj школи са домом ученика Шабац у току је реализација пројекта Erasmus K1 i K2. Реч је о културолошкој и стручној размени ученика из школа истог професионалног опредељења у региону и Европи.
Глас Подриња/Проф. Тамара Томић, координатор пројекта

- Са Пољопривредном школом Lycée des Etablières из Ла Рошеа (Нант, Француска) сарађујемо годинама, али први пут званично, кроз Еразмус пројекат К2. Гости из Француске дошли су нам у недељу и остају до петка. Да бисмо њихов боравак код нас учинили што пријатнијим, организовали смо низ активности, обилазак Шапца и посету околних градова, историјских и споменика културе. У плану је да наши ученици узврате посету у марту наредне године, каже координатор пројектног тима Тамара Томић, професор стручних предмета ветеринарске струке.
Глас Подриња/Ученици из Словачке

Такође, Средња пољопривредна школа домаћин је и ученицима из Словачке, који остају две недеље у Шапцу. Сарадња са њима реализује се кроз пројекат Erasmus 2. Ђаци из Словачке обављаће праксу на школској економији.
Са предавања о климатским променама

Данас је одржано предавање о климатским променама и начинима на које оне утичу на пољопривреду. Предавачи су били професори из Средње и Више пољопривредне школе у Шапцу. Предавању су присуствовали ученици из Француске и Словачке, а након тога одржан је практични део у педалошкој лабораторији Високе пољопривредне школе.
Практични део у Вишој пољопривредној школи

Опширније у штампаном издању.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa