Инфо

21. октобар 2021.21. окт 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Сутра штрајк упозорења Синдиката образовања Србије, неће бити одржан први час

Запослени чланови Синдиката образовања Србије ступиће сутра у штрајк упозорења тако што неће бити одржан први час у првој смени и први час у другој смени, саопштено је данас из овог синдиката.
У саопштењу се наводи да су штрајкачки захтеви да влада Србије од 1. јануара 2022. године почне са применом Закона о платама запослених у јавном сектору (платне групе и разреди), а да ако не почне примена тог закона за све запослене у образовању буду повећане плате за 15 одсто.


Синдикат образовања Србије тражи и изједначавање цене рада за све делатности у образовању, формирање одељења са мањим бројем ученика у одељењима основних и средњих школа, као и да се стручни сарадници и ненаставно особље финансирају сразмерно броју одељења, односно квадратури установе.

"Запослени у образовању скоро две године раде у отежаним пандемијским условима и одржавају образовно-васпитни процес у ванредним околностима. Број оболелих запослених и ученика је непознаница, док су влада и министарство просвете, науке и технолошког развоја глуви на апеле синдиката да су просветни радници материјално и професионално понижени", наводи се у саопштењу.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa