Инфо

23. октобар 2021.23. окт 2021.
фото: Бета

фото: Бета

Обрадовић: Вечерас саветодавни надзор угоститељских објеката, после кажњавање

Председница Координационе комисије за инспекцијски надзор Марија Обрадовић изјавила је данас да ће око 2.400 инспектора, свих 46 инспекција у Србији, контролисати да ли се поштује одлука да сви гости угоститељских објеката у затвореном делу морају имати ковид пропусницу после 22 часа.

Она је за Радио телевизију Србије (РТС), рекла да ће инспектори вечерас и сутра увече имати улогу "саветодавног надзора", док од понедељка постоји могућност кажњавања, писања прекршајних налога.

"Не постајемо полицијска држава, већ олакшавамо живот вакцинисанима, а оним другима указујемо на значај вакцинације. Ово је само корак даље до боље организације живота у 'новој нормалности'", рекла је Обрадовић, наводећи да инспектори који нису вакцинсани неће учествовати у контроли.

Она је нагласила да ће инспекција и Комунална милиција бити само "супервизија", јер су власници угоститељских објеката, ковид редари, у обавези да провере да ли њихови гости имају ковид пропусницу.

Ако у затвореном угоститељском објекту има људи без ковид сертификата после 22.00 часа, тај објекат ће бити испражњен и затворен на 24 часа, рекла је Обрадовић, која је и министарка за државну управу и локалну самоуправу.

Према њеним речима ако се наредног дана то понови, ићи ће се на "ригорознију меру" и новчано кажњавање - од 300 000 динара за правно лице, за одговорно нешто мање, као и 5.000 за грађанина који се није придржавао мере.

"Максимално појачавамо контролу у свим градовима, местима. Најјача је у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и Суботици", рекла је Обрадовић.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa