Инфо

23. октобар 2021.23. окт 2021.
Фото: Глас Подриња: Обележена годишњица ослобођења

Фото: Глас Подриња: Обележена годишњица ослобођења

Обележена 77. годишњица ослобођења Шапца у Другом светском рату

Полагањем венаца на Доњошорском гробљу обележена је 77. годишњица ослобођења Шапца у Другом светском рату. Венце на споменик жртвама фашизма положили су представници СУБОР-а Шапца, Војске Србије, представници СУБНОР-а Лознице, Сремске Митровице, Ваљева, Богатића, удружења војних пензионера, резерних војних старешина, војних инвалида, градоначелник Шапца Александар Пајић и председник Скупштине града Немања Пајић и начелник Мачванског управног Округа Владан Красавац.

Фото: Глас Подриња: Полагање венаца на споменик жртвама фашизма


-На данашњи дан пре 77 година јеројске партизанске јединице народноослободилачке војске умарширале су у наш град, који је у више од четири године системског терора и уништавања, коначно доживео слободу. Ове године је и 80 година од напада фашистичке Немачке на нашу земљу. Наша сећања према жртвама фашизма не бледе јер су датим животима генерацијама иза себе оставили слободу као неотуђив дар, као и путоказ да се слобода мора животом бранити и чувати, навео је председник СУБНОР-а Шабац Владимир Нинковић.

Фото: Глас Подриња: Венце положили и представници Града


Градоначелник Шапца Александар Пајић честитао је Дан ослобођења свим грађанима Шапца и изразио задовољство због тога што велики број организација негује културу сећања на претке који су дали животе да би Шабац и Србија били слободни.

-Никада не смемо заборавити жрве које је Шабац дао у Другом светском рату. Данас је време политике дијалога. Не ратујемо оружјем него дипломатијом у смислу бољитка за читаву Србију, а тако и за Шабац. Шабац ће подржати сећање, како на жртве које је град имао, тако и на жртве које је Србија дала у свим досадашњим ратовима да би живели животом који данас живимо. Сваког тренутка радимо на томе да грађани Шапца живе боље, безбедније и сигурније. Сигуран сам да ћемо се увек сећати оних који су дали своје животе да би Шабац био слободан град, рекао је градоначелник Пајић.

Фото: Глас Подриња: Сећање на све који су дали животе за слободу
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa