Инфо

23. октобар 2021.23. окт 2021.
Фото: Кабинет начелника МУО

Фото: Кабинет начелника МУО

Пета седница Координационе комисије за инспекцијски надзор

Највише казни тржним центрима, продавницама и угоститељским објектима

У петак 22. октобра 2021. године у Палати "Србија" у Београду, са почетком у 12:00 часова одржана је Пета седница Координационе комисије за инспекцијски надзор. Тематски назив седнице: "Годину дана рада Радне групе за контролу противепидемијских мера Ковид-19".

Фото. Кабинет начелника МУО


Скуп је отворила и присутне поздравила председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, министарка Марија Обрадовић.

Презентоване су активности инспекција које учествују у спровођењу надзора у примени противепидемијских мера и изнети статистички подаци за годину дана рада Координационе комисије. Извршено је скоро милион надзора, што на дневном нивоу износи око 3.000. У спровођењу надзора учествује 2.399 инспектора са свих нивоа. Директно су надлежне санитарна инспекција, инспекцијски органи локалне самоуправе, комунална милиција и комунална инспекција,које су спровеле преко 70% надзора над општом популацијом и привредним субјектима. Утврђено је преко 30.000 неправилности и изречено скоро 9.000 прекршајних налога. Највећи број утврђених неправилности, њих око 50% односи се на неношење личне заштитне опреме, док је највећи број казни, њих око 90% изречено тржним центрима, продавницама и угоститељским објектима. У граду Београду је изречено највећи број казни, док је Моравички управни округ био најбољи у контроли примене личних мера заштите.

Фото: Кабинет начелника МУО


"Важно је да грађани буду свесни да ће свих 46 инспекција у Србији наставити великим интензитетом да врше надзор над применом противепидемијских мера, на првом месту када је привреда у питању, а затим и грађани. Намера није да се кажњава по сваку цену, већ ће инспекције радити превентивно, посебно у светлу увођења Ковид пропусница“, истакла је министарка Марија Обрадовић.

Поручила је да ће инспекције током викенда радити саветодавно, а да ће се од понедељка 25. октобра кренути са прекршајним налозима.

Oрганизована je посебна обука за све инспекторе у Србији о томе на који начин ће се вршити контрола Ковид пропусница, навела је министарка Обрадовић и захвалила свим инспекторима на свим нивоима на одговорном раду у протеклој години.

Још једном је упућен апел грађанима да се вакцинишу и да се придржавају наложених мера јер се једино на тај начин можемо заштитити и изборити са епидемијом.

На седници Координационе комисије за инспекцијски надзор додељене су захвалнице за изузетан допринос у примени противепидемијских мера КОВИД-19 градовима Београду и Крагујевцу, Туристичкој инспекцији, Инспекцији за друмски саобраћај, Инспекторату за рад, Покрајинском одељењу санитарне инспекције Сомбор и одсецима санитарне инспекције Београда и Чачка.

Поред представника државних органа, СКГО, Управних округа, средстава јавног информисања, догађају је присуствовао и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.
Кабинет начелника МУО Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa