Инфо

23. октобар 2021.23. окт 2021.
Фото: Глас Подриња: Први Михољски сусрети села

Фото: Глас Подриња: Први Михољски сусрети села

Данас први Михољски сусрети села у Мачви

Први Михољски сусрети села у Мачви одржавају се данас у Прњавору у дворишту школе "Краљ Александар Карађорђевић". Рибљи "Дрински котлић", турнир у малом фудбалу и Базар старих и уметничких заната програм је који се нашао на данашњем пилот пројекту. Време је онемогућило да догађај посети већи број гостију, али и организатори и излагачи су задовољни првим издањем манифестације.

Фото: Глас Подриња: Марио Максимовић


-Трудићемо се да ова манифестација и сваке следеће године буде у Прњавору, наравно са богатијим програмом и више дана трајања. Већ обављамо неке разговоре за следећу годину, рекао је Марио Максимовић. директор Дома културе у Прњавору.

Фото: Глас Подриња: Домаћи производи на Базару


На турниру у малом фудбалу учествује 11 екипа из Мачве, Поцерине и Лознице. Кулинарска умећа у котлићу опробало је седам екипа из Мачве, Шапца, али и Београда. На Базару су посетиоци могли да купе ракију, зимницу, проиводе ручне радиности, колаче, цвеће...

Програм је увеличао и КУД из Босанског Брода.

Фото: Глас Подриња: Живорад Васић


-Месна заједница се јако труди и захвални смо што нам је указана шанса да организујемо једну овакву манифестацију. Надамо се да ће она заживети и у будућности бити на доста вишем нивоу. Такође се надамо да ће се и ова пандемија завршити и да ће све моћи да се организује у пуном капацитету. Село треба да живи и са оваквим манифестацијама оно се подиже. Драго нам је што смо баш ми заслужили да будемо носиоци једном овако великог пројекта. Захвални смо Граду Шапцу, Министарству за бригу о селу, као и људима из Дома културе, рекао је Живорад Васић, председник Савета МЗ Прњавор.

Фото: Глас Подриња: Такмичење у рибљем котлићу


Манифестацију су организовали Град Шабац, Савет Месне заједнице Прњавор, Дом културе Прњавор, уз подршку Министарства за бригу о селу.

Фото: Глас Подриња: Александар Пајић


-Желели смо да покренемо ову манифестацију, Прњавор је конкурисао са пројектом код Министарства и добио могућност да га реализује, а Град Шабац је финасијски и организационо све подржао. Покренули смо нешто што треба да постане традиција и верујем да ће из године у годину имати све више учесника. Интерес Града Шапца је да створимо приближно исте услове у селу као и у граду, да би људи остали у селу. Сигуран сам да нас чекају много бољи дани на селу, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња: Град подржао манифестацију финсијски и организационо
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa