Инфо

3. новембар 2021.3. нов 2021.
Фото Сајт

Фото Сајт

Пореска управа: У току је пријава за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Пореска управа Србије подсетила је данас да је у току пријављивање пореских обвезника за субвенције за прелазак на нову фискализацију и да је крајњи рок 31. јануар 2022.

Да би се пријавили за субвенције порески обвезници најпре треба да пријаве податке о локацијама продајних објеката путем портала Пореске управе еПорези.
Постојећи обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку по свакој пријављеној активној фискализованој фискалној каси у износу од 100 евра.

Нови обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку за један електронски фискални уређај у износу од 100 евра по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији, саопштено је из Пореске управе.

Обвезници фискализације који нису евидентирани као обвезници ПДВ на дан подношења Изјаве о заинтересованости за финансијску подршку за фискализацију финансијску подршку остварују у износу увећаном за 20 одсто.

Обвезник фискализације може поднети само једну изјаву.



Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa