Инфо

5. новембар 2021.5. нов 2021.
Pixabay

Pixabay

Пореска управа: Пријављивање пословног простора у току

Пореска управа подсетила је пореске обвезнике у Србији да је од 1. октобра, посредством портала е-Порези, почело пријављивање пословног простора и пословних просторија у којима обављају делатност за коју је неопходно поседовање фискалног уређаја.

Предуслов за остваривање права на финансијску подршку је претходно уредно поднета пријава са подацима за генерисање јединствене ознаке пословног простора и пословне просторије ПГЈО, саопштила је данас Пореска управа.

Анализом података о пријављеним пословним просторима и пословним просторијама обвезника фискализације утврђено је да је у одређеним пријавама, уочен низ недостатака и недоследности код уноса података прописаних Правилником о врсти и начину достављања података о пословном простору и пословним просторијама, као и о начину генерисања ознаке пословног простора.

Пореска управа је упозорила да је у називу пословног простора и пословне просторије потребно унети искључиво назив пријављеног малопродајног објекта у коме ће бити инсталиран електронски фискални уређај и нема потребе понављати назив, односно име и презиме обвезника фискализације, осим ако то није и назив пословног простора и пословне просторије. У то поље се не уноси адреса, тип објекта или назив делатности.

Податак о називу пословног простора и пословне просторије састоји се од Јединствене ознаке коју додељује Пореска управа и назива пословног простора и пословне просторије.

Тај податак о називу пословног простора и пословне просторије ће бити уписан у безбедносни елемент и не може се самостално мењати, без промене безбедносног елемента.

Тип пословног објекта бира из падајућег менија и означава са фиксни – непомични објекат, покретни на преносивим продајним објектима (возило, аутобус...), даљинска трговина (трговина путем интернета) и аутомат – искључиво самонаплатни уређаји (аутоперионице, машине за продају кафе, грицкалица и бензинске пумпе без посаде...).
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa