5. новембар 2021.5. нов 2021.
Саопштење за јавност ЗЗС: Настављен прогон Зеленовића за вербални деликт

Шабачко Основно тужилаштво је наставило да прогони лидера странке Заједно за Србију Небојшу Зеленовића због објаве на Твитеру.

Налог да овај поступак буде настављен, зато што је објављен број чланова владајће странке у Србији, упоредио са бројем чланова Комунистичке партије Србије, СПС-а, и Нацистичке партије Немачке, када су биле на врхунцу своје моћи, представља наставак институционалног терора над опозицијом у Србији.

Данас је шеф Поверениства Српске напредне странке у Шапцу Бобан Бирманчевић објашњавао зашто председника Заједно за Србију треба гонити и казнити.

Србија прелази опасну границу када почиње институционално злостављање за политички деликт мишљења.

Заједно за Србију позива грађане да се мирно и демократски одупремо мраку у који нас је режим закључао. Заједно можемо да се изборимо против власти која нас економски претвара у колонију, а политички у брлог, у којем се, сатирањем самосталности тужиластва и независности суда, сваки грађанин претвара у обесправљеног, престрављеног и злостављаног поданика.

Информативна служба ЗЗС