Инфо

9. новембар 2021.9. нов 2021.
Image by mohamed Hassan from Pixabay

Image by mohamed Hassan from Pixabay

У јануару референдум о промени устава

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће парламент до краја новембра усвојити измене Закона о референдуму, како би се средином јануара наредне године спровео референдум о промени Устава.

"Наш предлог је да то завршимо до краја сазива ове Скупштине. То значи да ћемо гледати да до краја месеца донесемо Закон о референдуму, како би смо донели и акт о промени Устава, а након тога расписали референдум за средину јануара", казао је Дачић, у уводу јавног слушања на коме је представљен републички буџет за 2022. годину.

Он је навео да остаје да Скупштина Србије усвоји промену низа закона важних за политички живот државе на основу договора са представницима опозиције као што је Закон о избору народних посланика.

"Промена Закона о избору народних посланика је потребна да се омогући ад хоц увођење још неких представника опозиције за предстојеће изборе у Републичку изборну комисију, иако на то немају право, јер нису у парламенту", навео је Дачић.

Додао је да ће посланици поново расправљати и о извештају Европске комисије о напретку Србије у процесу придруживана Европској унији.


Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa