Инфо

19. новембар 2021.19. нов 2021.
Потрага за победом (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац - фб страна)

Потрага за победом (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац - фб страна)

Подрински дерби - више од бодова

Локални дерби увек је специфичан и даје спорту посебну драж, а осим бодова носи и ривалитет који превазилази ранг и позиције на табели. Утакмица Мачве и Лознице је дерби Подриња, иако је реч о дуелу петопласиране и десетопласиране екипе на табели.

Иако су основани исте године, Мачва је та која има већу традицију. Лозница се није такмичила у некој од лига Краљевине Југославије, док су Шапчани играли једну сезону и у лиги за првака и стандардан су члан Првог разреда Новосадског ногометног подсавеза. Мачва је успешнија и псоле рата, те иако ривалитет није престајао, најчешће су Шаплани били виши ранг или бољи тим постојећег ранга, тек 90-их је Лозница постала доминанта.

Млад тим у борби за Супер лигу (фото: С. С.)


Данас је реч о утакмици друголигаша, а у последња четири меча Мачва не зна за победу и већ се може говорити о неугодној традицији. На поечтку јесени, Шапчани су били у полету, али је Лозница убедљиво победила у Клупцима, а пре тога су се састали у првенственом дуелу 2013/2014. у Српској лиги "Запад", када је два пута била нерешено, 1:1 у Лозници, 0:0 у Шапцу. Пре тога, у сезони 2008/2009. Лозничани су славили 1:0 на свом "Лагатору", иако су на крају сезоне, као последњепласирани испали у зонски ранг.

Лозничани у борби за плеј оф (фото: /www.infolo.rs)


Последњи тријумф Мачва је забележила 9. новембра 2008. године када је голом Максимовића, играча из Лознице, који се касније вратио у овај клуб, постигнутим са 11 метара, славила 1:0 на свом терену.

Жеља навијача нова радост (фото: С. С.)


Сутрашњи меч који стартује у 17 часова на стадиону Мачве је и меч екипа које дуго не знају за победу. Лозница три меча није тријумфовала, учинила је само једном у последњих пет, док Мачва већ пет утакмица у сезони не зна за победу.

Недавно је Лозница прекинула сарадњу са треенром Мићићем и на место тренера поставила Душана Обадовића, некадашњег играча и тренера. Биће то дуел младих тренера, јер је на другој страни још млађи колега, тренер Мачве Борис Савић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa