Инфо

22. новембар 2021.22. нов 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Обуке за незапослене у Центру за стручно усавршавање Шабац

У оквиру Локалног акционог плана запошљавања града Шапца у Центру за стручно усавршавање биће организоване три едукације за незапослена лица. Обуку за основе коришћења рачунара, енглески језик (А1 ниво) и рад на нумерички управљаној глодалици (CNC машини) похађаће 48 полазника који ће стећи неопходна знања и вештине потребне за лакши проналазак посла.

-Град спроводи активне мере политике запошљавања грађана, а показатељ је и велико интересовање за обуке у Центру који је акредитован за овај вид едукације. Сигуран сам да ће завршене обуке омогућити нашим суграђанима да најбољи начин дођу до нових знања, нових вештина како би активније учествовали у тражењу посла - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и додао да ће долазак нових компанија у град омогућити веће шансе за боље услове рада.
Град спроводи активне мере политике запошљавања грађана (Фото: Глас Подриња)

-Довођењем инвеститора град Шабац омогућава боља радна места, као и широк спектар понуде, а са сертификатима могу да дођу до сигурног извора прихода. Осим теоријског знања полазници ће имати прилику да прођу и практични део у компанији Галеб и ЦСУ, што им отвара врата фирми које послују у Шапцу. Трудимо да овим активностима изађемо у сусрет нашим суграђанима и смањимо стопу незапослености у граду - закључио је градоначелник.

Поменуте обуке су само једна од активних мера града у циљу смањења стопе незапослености грађана са циљем њиховог оснаживања и развоја компетенција на тржишту рада.

-До специфичних обука смо дошли на основу истраживања потреба привреде, те је начин одвијања едукације у том маниру. Као што је поменуто део активности ће бити реализован у Тренинг центру, а други део код наших привредника, што је веома добра комбинација. Идеја је потекла од Савета за запошљавање, а део је пројекта са Аустријском развојном агенцијом ( SEED програм). Овим показујемо да су сви наши програми и пројекти одрживи, јер одговарају на потребе привреде и по завршетку самог пројектног рока - навео је председник Скупштине града Немања Пајић и најавио SEED III пројекат којим је предвиђено проширење капацитета Тренинг центра са новим акредитованим програмима и обукама.
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња
  • Фото: Глас Подриња

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa