Инфо

24. новембар 2021.24. нов 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Ружић: Што се мене тиче, распуст почиње 31. децембра

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је да, за сада, 31. децембар остаје датум почетка зимског распуста али и да су могућа "прилагођавања".


Коментаришући изјаве лекара из Кризног штаба за борбу против корона вируса о потреби померања почетка распуста на средину децембра, Ружић је апеловао да се одлуке о томе не доносе у медијима већ на седници штаба.


"Зимски распуст у Србији почиње 31. децембра и завршава се 24. јануара, с тим што у Војводини почиње 24. децембра. То пише у нашем календару. Што се мене тиче, распуст почиње када сам рекао, мада се можемо прилагодити", казао је министар за телевизију Пинк.


Ружић је казао да је процена лекара из Кризног штаба "веома важна" у доношењу коначне одлуке о почетку распуста али и додао да и ученике треба оценити и завршити прво полугодиште.


"Стоји констатација лекара да у другој половини децембра имамо славе али имаћемо их и у јануару.

Можемо да разговарамо на ту тему на седници Кризног штаба али је много важније како ћемо примењивати епидемиолошке мере током распуста", навео је министар.


Упитан за случај из Пећинаца где је наставник у локалној основној школи ударио ђака, министар је казао да је наставник суспендован и да је против њега покренут дисциплински поступак.


"То је неславан случај али, нажалост, није једини. Хиљаде и хиљаде индивидуа различитог карактера ради у образовању и у неким ситуацијама дође до тих екстремних случајева. Наставник је суспендован и биће утврђено шта је позадина таквог екстремног чина", казао је Ружић.



Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa