Инфо

24. новембар 2021.24. нов 2021.
Фото: Глас Подриња: Министар у погону за прераду дрвета у Шапцу

Фото: Глас Подриња: Министар у погону за прераду дрвета у Шапцу

Министар Стефановић посетио шабачки погон Војнограђевинске установе

Министар одбране Небојша Стефановић посетио је данас Војнограђевинску установу "Београд" - погон за прераду дрвета у Шапцу. Том приликом је обишао радионице, упознао се условима рада и разговарао са руководством и запосленима о томе како Министарство може да помогне да погон још боље ради.

Погон за прераду дрвета у Шапцу ради од 1994. године. Има 22 запослена, који су у нејвећем броју цивили. Баве се прерадом дрвета за потребе Војске Србије, али и зрадом ПВЦ и алуминијумске столарије.


Фото: Глас Подриња: Погон се бави обрадом дрвета за потребе Војске Србије



-Драго ми је да наша Војнограђевинска установа данас може да се похвали да је у последњих 12 месеци направила значајан искорак и да је, ангажујући све своје капацитете, успела да постигне да изградња буде на рекордном нивоу. Не мислим само на редовно одржавање, што је веома важно због великог броја објеката које Војска и Министарство одбране имају, него и на изградњу нових капацитета. Учествојемо у изградњи ковид болница на војном земљишту, које смо предали Министарству здравља, у овом тренутку и фабрике вакцина. Пројектовање, надзор и довођење објекта до нивоа техничког пријема је озбиљан град инжењера Војнограђевинске установе. Хоћу да се захвалим свим људима који су помогли у томе и пружили свој максимум како бисмо у рекордном року имали ове објекте. Мимо овога са чим је јавност упозната, на нашим аеродромима се граде и нови хангари за смештање наших нових авиона и хеликоптера. Желимо да унапредимо изградњу свих објеката који су оштећени зубом времена и неадекватни за смештај људи. Размишљамо да, уколико се држава одлучи за поновно увођење редовног служења војног рока да имамо касарне које ће бити потпуно спремне, са савременим санитарним чворовима, спаваоницама које су топле и уредне, рекао је Небојша Стефановић.

Министар је навео да је и сам изненађен колико је урађено за годину дана. Похвалио је залагање запослених у погону у Шапцу на изради производа којима се опремају војни објекти.

-Интересовало ме је шта је то што ми можемо даље да урадимо да инвестирамо у набавку нове опреме која би помогла да процес рада буде још ефикаснији. Проблем је увек мањак људи, увек треба још запослених и још инжењера, то је битка коју држава води са приватним компанијама. То је добро зато што се Србија развија и може конкурентно да понуди и боље услове рада, рекао је министар.

Стефановић се захвалио председнику Србије Александру Вучићу због тога што су, новим буџетом за 2022. годину, запослени у Војсци и Министарству одбране добили повећање плата од 8 одсто. Истакао је да је то мотив, али и обавеза.

-Наредне године ћемо инвестирати нова средства у куповину машина, опреме, грађевинских машина, јер хоћемо да будемо способни да сопственим снагама можемо да вршимо најзначајније инвестиционе радове и на одржавању наших објеката, али и на изградњи нових. Имаћете прилику да видите у наредној години изградњу нових спортских хала, нових хангара, завршетак изградње касарне у Лозници и дела касарне у Пироту. Захвалан сам људима на свему што су радили и упркос ситуацији са ковидом нису престали да раде, да се боре за своју војску и Србију. Осећам огромну дужност да похвалим људе који су даноноћним радом успели да постигну овако значајан резултат, рекао је Стефановић.
Глас Подриња

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa