Инфо

24. новембар 2021.24. нов 2021.
Фото Бета

Фото Бета

Расписан конкурс за унапређење дигиталне писмености ученика основних и средњих школа


Такмичење ученика основних и средњих школа у Србији у креирању дигиталних образовних садржаја отворено је у оквиру каравана "Дигитална експедиција", а наградни фонд је милион динара, саопштено је данас.

Рок за слање пријава је 13. децембар.

"Конкурс је намењен тимовима основних и средњих школа, које чине три до пет ученика и један до два наставника-ментора, а њихов задатак је да припреме идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса. То може бити веб-сајт, текст, видео, видео-игра, апликација за мобилне уређаје или други ресурс који се може користити као помоћни наставни материјал, намењен и ученицима и општој јавности", пише у саопштењу.

Школски тимови ће имати на располагању шест недеља за реализацију пројектних идеја, а поред финансијске подршке, победнички тимови добиће и подршку кроз консултације и менторство експерата из те области.


"Дигитални караван" покренут је на иницијативу Кабинета председнице Владе Србије Ане Брнабић, док су такмичење расписали Завод за унапређење образовања и васпитања (ЗУОВ), Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ) и програм "Нова писменост", који партнерски спроводе Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Пропулсион и Иницијатива "Дигитална Србија".




Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa