Инфо

25. новембар 2021.25. нов 2021.
Бета

Бета

У синдикату ФЦА у Крагујевцу очекују да конкретне "добре вести" чују до Нове године

Samostalni sindikat kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) očekuje da će konkretne "dobre vesti" o toj fabrici, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti saopštene do Nove godine.
"Predsednik je bio maksimalno zagonetan. Što bi se reklo, raspakovao je novogodišnji poklon, ali ga nije otvorio. Nadamo se da će nam Deda mraz do Nove godine ili Božića saopštiti šta je u njemu" rekao je Beti predsednik Samostalnog sindikata FCA Saša Djordjević.

On je naveo da radnici iščekuju vesti o početku proizvodnje novog modela, većoj uposlenosti i novom zapošljavanju, a samim tim i povećanju plata.
U FCA u Kragujevcu završena je ovogodišnja proizvodnja vozila "500L".

Poslednji radni dan za proizvodne radnike je bio ponedeljak 22. novembar, a na posao će se vratiti 13. januara iduće godine.

U sindikatu su rekli da će zaposleni u FCA najpre da koriste dane plaćenog odsustva, zatim šest dana kolektivnog godišnjeg odmora i praznike, da bi se pauza završila plaćenim odsustvom.

Prema rečima Djordjevića, broj radnih dana je ove godine bio okvirno na nivou prošle godine, a sa proizvodnih traka je silazilo ukupno do 400 vozila u dve smene, odnosno do 200 po smeni.

On je rekao da zvaničnici kompanije FCA u Kragujevcu, kao i do sada, ne saopštavaju javno ni broj radnih dana ni broj proizvedenih vozila godišnje.

Radnicima FCA u Kragujevcu tokom ove godine bilo je ponudjeno da se dobrovoljno prijave za odlazak na jednogodišnji rad u slovačku fabriku automobila, pa je desetak radnika u Slovačku otišlo krajem aprila.

Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa