Инфо

26. новембар 2021.26. нов 2021.
Лидери на табели - КК М015 Шабац

Лидери на табели - КК М015 Шабац

Максималан учинак М015

Шабачка мушка кошарка представника у највишем рангу нема још од краја претходног века када је из Прве лиге ондашње Југославије елиминисана Ива. До другог ранга је успео да стигне уз два наврата ОКК Шабац. Најпре 2011, а потом и 2013. године, но у оба случаја остајао је само по једну сезону. Пут до места у Другој лиги је дуг, али је за сада на добром путу екипа М015.

Шабачки кошаркаки клуб је претходне сезоне дебитовао у Првој регионалној лиги „Запад“, заузео позицију у златној средини, а у актуелној сезони је лидер своје групе и има максималан учинак у седам мечева, односно на поливини овог дела сезоне. Има други најбољи напад и најбољу одбрану своје групе. Успели су у неизвесним дуелима против Милешевца и Ивањице, највећих ривала у групи да остваре тријумф и издвоје се на врху. Већ од викенда стартује нови круг где у дербију кола гостују у Пријепољу у недељу од 19 часова. Тим предводи Марко Исаковић практично од оснивања, уз краће паузе током рада у Грчкој, односно опоравка од повреде. Међу лиценцираним играчима је комбинација младости и искуства, а међу играчима на списку је и један од најбољих баскеташа на свету Стефан Којић.



Превасходни циљ екипе је пласман у плеј оф, што доносе прве четири позиције, а тренуто имају четири победе више од прве екипе испод црте, те је доигравање за савезни ранг готово извесно. Ипак резултати су важни, јер се преносе бодови из утакмица против тимова који ће такође изборити пласман у плеј оф. Шест бодова за М015 је већ извесно, максимално је могуће 12. Први пратилац Шапчана је Ивањица са једним поразом и шест победа, учинак 5:2 има Милешевац, Студнет је четврти са 4:3, а Лозница има 3:4 на петом месту. Златар је остварио две победе, Прибој једну, Црнокоса има само поразе у свом салду.

Први на западу

М015 може тренутно понети титулу најбоље екипе у целој групи Запад, јер је лидер друге групе Раднички 1950 Крагујевац чији учинак је 6:1, односно М015 је једини на западу без пораза.
После плеј офа само један тим ће остварити пласман у Другу мушку лигу Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa