Инфо

27. новембар 2021.27. нов 2021.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић председник СНС до избора, изабрани нови потпредседници

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић остаће на челу те странке до избора у априлу, након чега ће бити одржана ванредна скупштина на којој ће бити изабрани нови председник и заменик председника, изјавила је данас потпредседница СНС Ана Брнабић.

Брнабић је рекла да су данас на петој изборној скупштини СНС, поред ње за потпредседнике странке изабрани Милош Вучевић, Синиша Мали, Владимир Орлић, Невена Ђурић, Марко Ђурић, којем је замрзнут мандат због његовог амбасадорског ангажмана и Александар Шапић. Она је рекла да је Невена Ђурић изабрана на предлог Александра Вучића.

Како се наводи на сајту СНС, Брнабић је казала да је на данашњој скупштини усвојено десет начела политичког деловања СНС, Извештај о раду странке, а изабрани су и руководећи органи странке, односно нови Главни одбор, нови Извршни одбор и за председника Извршног одбора Дарко Глишић, као и нови чланови Председништва странке.

Рекла је и да је Вучић одбио да прихвати једногласан предлог свих чланова странке и да се поново кандидује као једини кандидат за председника СНС.

"Једногласна одлука свих чланова, свих месних, градских одбора била је да председник Александар Вучић настави и да буде једини кандидат за председника Српске напредне странке. Он је одбио да се кандидује за председника СНС, па смо постигли компромисно решење и продужили му мандат тако да ће наставити да води Српску напредну странку до ових избора, односно да подржи странку и помогне јој и за ове изборе", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да је изабрано мање од 100 чланова Председништва странке, а да се посебно поноси тиме што су велики број нових чланова Председништва жене.

"Важно је и поносна сам што имамо око 50 потпуно нових чланова Председништва Српске напредне странке, од којих је значајан број младих у складу са оним што је председник Српске напредне странке Александар Вучић тражио од нас, а то је и да покренемо смену генерација и да дамо већу шансу младима, што смо радили и све ово време кроз Академију младих лидера", навела је Брнабић.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa