Инфо

30. новембар 2021.30. нов 2021.
фото: фб страна УНС

фото: фб страна УНС

УНС: Пронаћи одговорне за напад на фоторепортера

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је данас од полиције да утврди ко је одговоран за напад на фоторепортера Андрију Вукелића, ког су у понедељак на скупу Српске напредне странке (СНС) у Шапцу претукле непознате особе и отеле му фотоапарат.

Како се наводи у саопштењу, Вукелић је синоћ због повреда које је задобио био у болници у Шапцу и данас наставља лекарске прегледе у Београду.

"УНС захтева хитну истрагу и кажњавање насилника, као и враћање опреме за рад фоторепортеру Вукелићу. УНС је ужаснут оваквим нападом и случај ће пратити кроз Сталну радну групу за безбедност и заштиту новинара и владину Радну групу за заштиту новинара", наводи се у саопштењу.

Фоторепортер Андрија Вукелић, који је у понедељак нападнут на скупу који је организовала Српска напредна странка (СНС) у Шапцу, рекао је данас за агенцију Бета да су нападачи сви били истог профила, а да их је по његовој процени било их између 10 и 20.

СНС је у понедељак одржала протест испред Основног јавног тужилаштва у Шапцу, са кога је затражена "правда" за њиховог члана Душана Прокића, који је у суботу био на багеру и сукобио се са једним од учесника блокаде саобраћаја Драганом Миловановићем.

Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa