Инфо

30. новембар 2021.30. нов 2021.
фото: фб страна УНС

фото: фб страна УНС

УНС: Пронаћи одговорне за напад на фоторепортера

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је данас од полиције да утврди ко је одговоран за напад на фоторепортера Андрију Вукелића, ког су у понедељак на скупу Српске напредне странке (СНС) у Шапцу претукле непознате особе и отеле му фотоапарат.

Како се наводи у саопштењу, Вукелић је синоћ због повреда које је задобио био у болници у Шапцу и данас наставља лекарске прегледе у Београду.

"УНС захтева хитну истрагу и кажњавање насилника, као и враћање опреме за рад фоторепортеру Вукелићу. УНС је ужаснут оваквим нападом и случај ће пратити кроз Сталну радну групу за безбедност и заштиту новинара и владину Радну групу за заштиту новинара", наводи се у саопштењу.

Фоторепортер Андрија Вукелић, који је у понедељак нападнут на скупу који је организовала Српска напредна странка (СНС) у Шапцу, рекао је данас за агенцију Бета да су нападачи сви били истог профила, а да их је по његовој процени било их између 10 и 20.

СНС је у понедељак одржала протест испред Основног јавног тужилаштва у Шапцу, са кога је затражена "правда" за њиховог члана Душана Прокића, који је у суботу био на багеру и сукобио се са једним од учесника блокаде саобраћаја Драганом Миловановићем.

Агенција Бета
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa