Инфо

3. децембар 2021.3. дец 2021.
Уручен уговор о раду младој Шапчанки Јелени Товаровић (Фото: Глас Подриња)

Уручен уговор о раду младој Шапчанки Јелени Товаровић (Фото: Глас Подриња)

Уручен уговор о раду младој Шапчанки Јелени Товаровић: Мотивација и снага за будућност

-Схватила сам да границе готово не постоје, односно ако постоје, воља и жеља увек нађу начин да их савладају. Разумем колико може бити тешко уколико се неко нађе у ситуацији сличној мени, али уз добру организацију, уз дан подељен на сегменте испуњене различитим активностима, све постаје другачије и боље – рекла је млада Шапчанка Јелена Товаровић за Глас Подриња почетком ове године, а данас на Међународни дан особа са инвалидитетом, ова млада Шапчанка др психoлогије, у Градској управи потисала је уговор о раду где ће наставити свој професионални пут.

"Судбина јој је живот поделила на време до 2004. и после поментуе године, када је непознати разлог узроковао одузимање доњих екстремитета, али, невероватном снагом личности и уз потпору окружења учинила је да поменути догађај не спречи да живот на дели квалитативно различите, већ само два периода и околности", забележили смо тада, а сада поново истичемо као победу младог, свестраног бића.
Фото: Глас Подриња

Након завршених докторских студија психологије на Филозофском факултету универзитета у Београду, као и мастер студија енглеског језика на Филозфском факултету у Новом Саду, уследила је дуга потрага за професионалним ангажманом.

-Послала сам више од 30 мотивационих писама, пријава на конкурсе, али позитивних одговора није било. Када сам једно од мотивационих писама упутила на адресу градоначелника Шапца, др Александар Пајић ми је пружио прилику да остварим личне циљеве, допринесем друштву и заједници. Веома сам захвална свима. Бити радно ангажован као особа са инвалидитетом даје снагу, мотивацију да се боримо за своје снове, амбиције, јер једино тако можемо да напредујемо у личном и друштвеном аспекту – проручила је др Јелена Товаровић.

Градска управа града Шапца доделила је уговор о раду младој Јелени Товаровић уз поруку да су потпора за све поједнице и заједницу у изградњи друштва једнаких.

-Јелена је превазишла све баријере које су биле пред њу постављене, завршила два факултета и као млада особа, пуна животне енергије и елана наставила да се бави научно истраживачким радом, те је објављивала низ научних и стручних радова у земљи и иностранству. Сматрам да је Јелена неко ко заслужује да побољша рад Градске управе, да будемо доступнији нашим суграђанима, те ће бити ангажована у Одељењу за друштвене делатности – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић након потписивања уговора и нагласио да ће Јелена својим компетенцијама допринети квалитету рада Градске управе и повезивању са грађанима.

-Желео бих да нагласим да је Град увек ту за подршку удружењима, представницима и организацијама особа са инвалидитетом и сметњама у развоју.
Фото: Глас Подриња

Најновији број

11. август 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa