Инфо

4. децембар 2021.4. дец 2021.
Фото: Бета

Фото: Бета

Вучић најавио измене закона о експропријацији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће предложити влади да направе Измене и допуне закона о експропријацији тако да тај закон на крају "не би ни важио".

"Пошто је закон о експроприкацији уставан, потписао бих га, али да пре тога направимо нови закон о изменама и допунама тог закона, да иде по хитној процедури у Скупштину, да можемо да га усвојимо пре Нове године и да законом о изменама и допунама закона о експропријацији вратимо стари закон, као да нема никаквих измена, тако да, де факто, тај закон не би ни важио", рекао је Вучић у Горњим Недељицама.

Он је рекао да ће са том идејом пред владу изаћи у понедељак.


Разговараћу са Рио Тинтом да не смеју да мисле само на свој профит, већ и на живот људи

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће разговарати са компанијом Рио Тинтом да не праве депонију измедју Јадра и Корените, као и да не смеју да рачунају само на свој профит, већ и на живот и здравље људи на том простору.

"Обећавам, разговараћемо и видећемо какаве су уговорне обавезе према Рио Тинту и од њих ћемо да тражимо, да се одлагалиште или депонија склони, као и да не могу само на свој профит да рачунају него и на живот и здравље људи", рекао је председник у Горњим Недељицама.

Вучић је рекао да ће предложити влади Србије да се направи Зелени фонд за Западну Србију, о којем ће одлучивати само народ, а не држава.

"У тај фонд бисмо укључили Мачвански округ, Колубарски и Златиборски округ и у њему ће народ учествовати, и одлучивати коме ће давати паре. У буџетским зеленим фондовима држава је одлучивала, а у овом ћете само ви (народ)", рекао је он.

Председник је додао да ће тај зелени фонд вероватно бити формиран већ од 1. јануара и за њега ће бити одвојено 10 милиона евра.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa