Инфо

6. децембар 2021.6. дец 2021.
Сутра пензионерима 20 евра, осталим грађанима у среду и четвртак

Сутра пензионерима 20 евра, осталим грађанима у среду и четвртак

Министар финансија Србије Синиша Мали најавио је да ће сутра пензионери, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција добити 20 евра новчане подршке државе, док ће осталим пунолетним грађанима тај новац бити исплаћен 8. и 9. децембра.

"Укупно ће око 5,8 милиона грађана Србије добити по 20 евра новчане помоћи државе, које исплаћујемо у оквиру трећег пакета подршке привреди и грађанима у циљу ублажавања последица пандемије корона вируса. Новац ће сутра бити исплаћен за 1.743.929 пензионера, прималаца социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција", рекао је Мали, објавило је министарство.

Затим ће, у среду, 8. децембра, како прецизирао је министар, новац бити исплаћен за 2.328.123 грађана, а у четвртак 9. децембра новац ће добити још 1.729.707 грађана Србије.

"За ову меру подршке укупно је опредељено 13,6 милијарди динара, а исплатом тог новца завршавамо исплате у оквиру трећег пакета подршке у овој години", рекао је Мали и подсетио да су три пакета подршке привреди и грађанима укупно вредни око осам милијарди евра, односно око 17 одсто бруто домаћег производа.

Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa