Инфо

7. децембар 2021.7. дец 2021.
Екипа на последњем дуелу у 2021. години (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац - фб)

Екипа на последњем дуелу у 2021. години (фото: Сви ми који волимо ФК Мачва Шабац - фб)

Мачва на позицији пет

Дужу паузу шабачка Мачва ће провести на петом месту Прве лиге Србије. Налази се и бодовно близу половине пута по питању удаљености од другог места које гарантује пласман у Супер лигу и деветог које води у плеј аут после 30 рунди.

Пораз од Јавора у Шапцу удаљио је Мачву од позиције два, али он по многим прогнозама није ни била реална, док примарни циљ у преосталих девет кола треба да буде останак у групи од осам најбољих клубова и плеј оф мечеви. Дуго је Мачва била при врху, међутим само једна победа у последњих осам кола ове календарске године донела ја пад на табели.

-Говорио сам и раније, систем такмичења је такав да је оно предугачко, а наш састав је ограничен бројношћу и чине га врло млади играчи и догодило се оно чега сам се прибојавао, што је и неизбежно, да умор и често некомплетна екипа узму данак и на резултатима. Исказао се и тај проблем у реализацији, јер смо ми у поразима стварали шансе, да су неке искоришћене можда би и исходи неких мечева били другачији - рекао је тренер Мачве Борис Савић.

Мачва има 33 бода, шест више од Рада на позицији девет и осам мање од Младости на позицији два. Наставак је 26. фебруара 2022. године када Шапчани гостују лидеру на табели и уз Јавор првом фавориту за виши ранг Инђији.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa