Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Фото: Глас Подриња: Александар Пајић

Фото: Глас Подриња: Александар Пајић

Градоначелник Пајић: Јефтинији вртић и бесплатни уџбеници за прваке

Буџет града Шапца за 2022. годину износи 5.364.752.030,00 динара. Градоначелник Шапца Александар Пајић је истакао да Шабац никада није имао већи буџет.

-Пре само годину дана наследили смо буџет који је за 1,1 милијарду био мањи. Наредне године имаћемо 25 одсто већи буџет него што смо имали када смо дошли на власт. Из приходне стране буџета имаћемо довољно средстава за све капитално што желимо да урадимо у 2022. години. Велика ствар је што ћемо 1,6 милијарди, односно 30 одсто буџета уложити у капиталне пројекте и због тога је ово развојни буџет. Оно што је важно за наше суграђане је 10 одсто нижа цена вртића. Настављамо тендецију смањења највише цене вртића која је била када смо дошли на власт. Прошле године смо смањили за 10 одсто, сада имамо могућност да смањимо још 10 одсто. Још једна добра мера је да ћемо за све прваке, којих ће у септембру бити око 1.100, обезбедити бесплатне уџбенике, навео је Александар Пајић.

Фото: Глас Подриња: Развојни буџет за 2022. годину


Градоначелник је изјавио да ће у 2022. години највероватније бити отварање отворених базена, за које је издвојено око 300 милиона. Наставиће се и са мером бесплатног превоза за суграђане старе 65 и више година.

-Велика издвајања су и за културу и информисање, 277 милиона, за спортске клубове око 188 милиона, 120 милиона за пољопривреду. Ниједан једини динар нисмо узели од наших суграђана, а урадили смо велике ствари, што ћемо наставити и у следећој години. Велика су улагања и у путну инфраструктуру и планирамо око 50 км путне инфраструктруре. Први пут ћемо имати велика улагања у проширење водоводне мреже и планирано је да се уради око 24 километра нове водоводне мреже у пет праваца, навео је градоначелник Пајић.

Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa